27 d’oct. 2020

10è aniversari de la mort de Joan Solà

Avui fa deu anys de la mort de Joan Solà, un dels lingüistes més importants que ha tingut la llengua catalana. En aquests deu anys, no hem deixat de pensar-hi, de parlar-ne, d'estudiar-lo. A la Universitat de Barcelona, on va treballar tant anys, s'han fet diverses actuacions i activitats relacionades amb la seva vida, la seva obra i el seu llegat. Aquí en teniu un petit resum amb els enllaços corresponents.


La I Jornada Joan Solà, que va tenir lloc a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona el 13 de novembre del 2015. L'enregistrament de les ponències, aquí;  la publicació, Joan Solà, una memòria viva, està disponible en paper i, des de fa uns dies, en format electrònic, en PDF.










La creació del Fons Joan Solà a la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Barcelona, fruit de la donació que va fer la família de la seva biblioteca, formada per gairebé 9.000 volums. Aquí, l'accés directe al fons en el catàleg de la Biblioteca.







L'exposició en línia que va muntar ara fa dos anys la mateixa Biblioteca de Lletres, Joan Solà, bibliòfil, on trobareu quatre textos sobre la seva vida i obra, i també diversos enllaços a programes de televisió i altres webs relacionats amb Joan Solà. Us recomano que comenceu per la biografia preparada per la seva filla Nausica.







La II Jornada Joan Solà, que va tenir lloc a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona el 16 d'octubre passat. En aquest enllaç hi trobareu els deu vídeos que contenen les diferents intervencions.



I m'agrada acabar amb aquest vídeo, fora ja de les activitats que s'han fet a la Universitat de Barcelona: l'homenatge a Joan Solà que es va fer en el 2n Congrés Convit, de Serveis Lingüístics dels Territoris de Parla Catalana l'any 2011. El veureu i el sentireu.


.

2 comentaris: